Rrjetet sociale janë kthyer në një mjet jashtëzakonisht të fuqishëm për të komunikuar me njerëz nga e gjithë bota, por në të njëjtën kohë janë kthyer në një thikë me dy presa me të cilën mund të merrni komente dhe opinione që do të ishte më mirë të mos i kishim lexuar. Por mos u shqetësoni, ne e kemi zgjidhjen.
Arti i bllokimit
A do të ishit në gjendje të fshinit dikë nga jeta juaj në mënyrë që të mos kishit nevojë ta shihnit më kurrë? Kjo është pak a shumë ajo që lejojnë rrjetet sociale me ndihmën e funksioneve bllokuese ; megjithatë, nëse masat ekstreme nuk janë gjëja juaj dhe preferoni diçka më politikisht korrekte që nuk tërheq shumë vëmendje, jeni në vendin e duhur.
Si të fshihen postimet në Facebook
Gjëja e parë që mund të bëni është të fshehni disa njerëz ose postime që të mos shfaqen në burimin tuaj. Furnizimi është faqja kryesore ku shfaqen të gjitha postimet nga kontaktet tuaja dhe faqet që ndiqni në kaskadë, kështu që duke i parandaluar shfaqjen e tyre, nuk do t'i shihni ato.
Është e rëndësishme të theksohet se ky veprim nuk është një bllok, kështu që personi ose faqja do të jetë në gjendje të vazhdojë të shohë fotot dhe postimet tuaja si zakonisht. Ju thjesht do të përjashtoni që postimet e tyre të shfaqen sa herë që hapni Facebook. Të lodhur nga ato mesazhet e kunatit? Dëshiron të zhdukësh atë tifoz të ekipit tënd rival, i cili vetëm qesh me humbjet e tua? Butoni i heshtjes do të heqë më shumë se një problem.
Për të kryer këtë veprim, keni tre mundësi në dispozicion: mund të fshihni një postim specifik dhe të shmangni postimet e ngjashme (sipas algoritmit të Facebook-ut), të ndaloni së shikuari postimet nga ajo llogari për 30 ditë ose ta heshtni përgjithmonë atë person ose llogari në mënyrë që të mos i merrni më kurrë postimet e tyre (por do të jeni ende miq në Facebook).
Për të zgjedhur një nga këto opsione, mjafton të klikoni mbi elipsin që do të gjeni në këndin e sipërm djathtas të botimit dhe të zgjidhni opsionin që ju nevojitet në atë moment.
Si mund të zhbëj një bllok?
Nëse keni fshehur një publikim ose një kontakt, gjithmonë mund t'i zhbëni ndryshimet për ta provuar përsëri. Për ta bërë këtë, do t'ju duhet të hyni në preferencat e seksionit të lajmeve duke klikuar në opsionin që do të gjeni në faqen kryesore të Facebook, brenda menysë rënëse në shigjetën e sipërme djathtas.
bllokoni dikë në facebook
Nëse durimi juaj ka sosur dhe doni të parandaloni që dikush t'ju kontaktojë ose të mësojë rreth jush përmes çdo lloj postimi, zgjidhja më drastike dhe efektive është ta bllokoni atë në mënyrë që të mos mund t'ju kontaktojë fare. Ashtu si me opsionet e mëparshme, do t'ju duhet të shkoni te cilësimet e llogarisë suaj, pastaj te seksioni i Privatësisë dhe më pas te Bllokimi për të futur emrin e kontaktit që dëshironi të bllokoni.
do të takohemi përsëri
Së fundmi, nëse doni t’i jepni fund një miqësie në mënyrë miqësore, gjithmonë mund të zgjidhni opsionin “ hiqni miqësinë” . Ky opsion nuk do ta njoftojë personin tjetër në asnjë moment, kështu që mund ta bëni këtë në mënyrë diskrete. Do të jeni ju ai që do të fajësohet, por të paktën do të ndaloni së torturuari veten duke parë jetën e tyre luksoze dhe të lumtur të pasqyruar në postimet e tyre. Ke pushuar së qeni mik i tyre, por ndoshta rrugët tuaja do të kryqëzohen përsëri një ditë, ndoshta përmes një etikete të thjeshtë meme.